Peralada


Castell de Peralada. Foto: Jordi Miri

Des dels afores de Peralada podem observar els Pirineus i, més concretament, la serra de l'Albera, un indret amb un gran valor natural i monumental, que Maria àngels Anglada posà al descobert a través de la seva literatura. Ens endinsarem en aquest espai per Cabanes, travessant alguns pobles com Masarac o Ullastre, i continuarem en direcció Cantallops.

Música, art, literatura, a Vilabertran
Girona: Diputació de Girona, 2013

Tot i les dimensions imponents del Castell de Peralada, en el següent fragment Anglada dóna tot el protagonisme al jardí que rodeja l’edifici. Ja hem comentat la passió de Maria Àngels Anglada per la música i per la natura. En aquest text les dues passions es troben conjuminades:


Tot això i moltes altres coses ens va explicar la colla de Joventuts Musicals en el transcurs d’un sopar al Casino del Castell de Peralada. El sopar s’allargà molt i, en sortir-ne, a les hores petites, als bells jardins o més aviat arbredes que volten el palau hi havia un autèntic festival de música. Vull dir que, en la quietud de la nit, es responien alternant dos rossinyols ocults entre la tofa del brancam espès. La seva cançó, alta i clara, travessava la nit i era un preludi de la música que se’ns havia promès.