Dòlmens del Coll de Medàs


Dòlmen de Coll de Medàs I. Foto: Jordi Miri

Un altre dels valors de la serra de l’Albera és el seu patrimoni megalític. Si Anglada recomana fer aquest passeig durant els mesos de maig i juny és per una bona raó: « Si hi aneu de primavera tendra encara podreu veure, potser, collverds als estanys de vora el mas Baleta, els petits i curiosos estanys més elevats de l'Empordà». Però des del mateix parc megalític també podem observar, en la llunyania, l'imponent Castell de Requesens. Ens hi aproximarem seguint la mateixa carretera sense asfaltar. 

Propostes empordaneses
Girona: Diputació de Girona, 2013

Maria Àngels Anglada ens mostra el camí per arribar a aquest «modest i molt ben senyalitzat parc megalític», tal com el definí la mateixa autora:


Un altre recorregut, també adient als mesos de maig i juny, és el que us durà, des de Cantallops, als dòlmens de les Alberes. No cal arribar ben bé al poble: una mica abans ja trobareu el senyal. És un camí molt agradable de fer a peu, si sou tan sols un xic caminadors. Aquest any, amb les pluges de finals d’abril i primers de maig –que van entrebancar els firaires– han florit més que mai les estepes, de flors blanques, de flors liles, els brucs, la ginesta, i altres plantes de les quals desconec el nom. Tot fa olor de timons i romaní.