BIOGRAFIA

Núria Martí Constans és una escriptora que viu a Girona. És llicenciada en Filologia Catalana i s'ha dedicat a l'ensenyament des de l'any 1992.

Va ser finalista del premi de novel·la curta Just Manuel Casero 2007 amb la seva primera novel·la Hores prohibides (publicada per Amsterdam-Ara Llibres el 2009). Després va quedar finalista del Premi Vet Aquí Un Gat de conte infantil amb el relat La mosca de Camós, publicat per l'Ajuntament de Montcada i Reixac l'abril de 2009, i va guanyar el premi Sant Jordi de narrativa de l'Ajuntament de Sarrià de Ter amb el recull de relats Naturalesa humana. També ha quedat finalista del premi Tinet, dels premis Ciutat deTarragona en dues ocasions. La primavera de 2009 va guanyar el 1r Premi de Novel·la Curta de Lectura Fàcil convocat per CCOO amb Les mateixes estrelles, publicat l'abril de 2010. El març de 2011 publica la seva segona novel·la de Lectura Fàcil Trampa de foc a l'editorial La mar de fàcil i el recull de contes curts Naturalesa humana (CCG). Set dies al llac (2012) és la seva tercera novel·la de Lectura Fàcil. El 2013 apareix Un excés de felicitat. Vint contes perversos a CGG Edicions.El 2016 publica Marcus Marc i la ruta del cacau (Adapta Editorial) i Espècies invasores. Vint-i-dos contes mortals (Curbet Edicions). Coordina la col·lecció de caràcter pedagògic en Lectura Fácil Les rutes de Marcus Marc. El 2018 publica la novel·la impulsada per Òmnium Cultural, Demà tindrem sort. La història de Joan Pacheco, un nen a l'exili.

Imparteix tallers literaris, col·labora també a la Revista de Girona, a la revista Es Còdol de Calella de Palafrugell, a SiesTV, i fa de jurat a diversos premis literaris, entre els quals destaquen el Concurs Literari i Artístic dels Amics de la Unesco de Girona i els Premis Literaris de Girona, convocats per la Fundació Prudenci Bertrana.

 

Biografia extreta de Viquipèdia

PUNTS

Itineraris