BIOGRAFIA

Carreras és una poeta totalment captivada pel paisatge d'Olot. Els temes principals de les seves composicions són els paisatge i moltes vegades la religió. Va estudiar piano, rítmica i plàstica a Barcelona. Al 1940 va fundar La Secció Infantil de Rítmica i Plàstica Carreras, dedicant-se així tota la seva vida a la docència musical per a infants. 
Va cultivar amistat amb els poetes més influents de l'època: Octavi Saltor, Joan M. Guasch, Josep Pijoan, Francesc Pujols, Lluís Via i Josep Lleonart. Al llarg de la seva vida va mostrar interès per entrar a la intel·lectualitat catalana. 
És autora de llibres de poemes. Elvira (1950), Tribut al paisatge i fonts d'Olot (1953) i De l'amor i la desamor" (1954), en els anys vint i trenta col·laborà en diverses publicacions i obtingué alguns premis en Jocs Florals menors. Va escriure comèdies per a infants i va traduir contes de Grimm al català. La majoria de la seva obra poètica la trobem escampada per les diferents revistes olotines. 

[Esther Fabrellas] 

Referències bibliogràfiques: 

RAMILO, M. Carme. "M. Concepció Carreras i Pau, una veu poètica enamorada del paisatge olotí. Girona": Revista de Girona, 212, pàg. 44 -48, 2002. 
RAMILO, M. Carme. "Concepció Carreras, Maria Mercè Devesa, Rosa Sacrest i Mercè Bayona, la poetització del paisatge olotí": Revista de Girona, 223, pàg. 60 - 70, 2002. 

(Agost 2008)

 

Biografia extreta de l'atlesliterari.cat

PUNTS

Itineraris