BIOGRAFIA

És llicenciat en Història (UAB, 1976) i en Filologia (UB, 1978), articulista, conferenciant i professor, secretari i catedràtic (1980) de l'Institut Ramon Muntaner de Figueres. És considerat un dels màxims estudiosos de Carles Fages de Climent.

Amb Josep Valls, col·laborà a Barques i fogons. Del Ter a Portbou (1991), sobre pesca i cuina popular d'aquesta costa. Ha col·laborat en els volums La vida i l'obra de Montserrat Vayreda i Trullol (1988) i a L'Institut i la ciutat (1989). L'any 2014 escriví amb Jordi Pla Planas el guió i selecció de texts del llibre Fages de Climent a Castelló, editat per la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada-Carles Fages de Climent de la Universitat de Girona. El mateix any publicà al Setmanari de l'Alt Empordà una sèrie d'articles sobre els 175 anys de l'Institut Muntaner, i el volum Institut Ramon Muntaner. Crònica interna del primer institut de l'Estat (2015).

L'any 2016 participà en el documental Palabras de mamita realitzat per Natàlia Carbonell, Carla Ferrerós, Robert Molina i Míriam Seguí, dedicat a Joana Colom de Garrigàs, amb qui està emparentat.

PUNTS

Itineraris