L'itinerari literari Fages de Climent a Castelló d'Empúries és el número 10 de la col·lecció d'itineraris literaris autoguiats que publica la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada - Carles Fages de Climent de la Universitat de Girona. La presentació i la selecció de textos van anar a càrrec dels filòlegs Joan Ferrerós i Jordi Pla.

***

Carles Fages de Climent estimà Castelló d'Empúries molt més que pel lligam amb els Climent, la nissaga de la seva mare. La història de la vila comtal, tan present en el seu patrimoni arquitectònic; el paisatge que l'envolta, flanquejat pels aiguamolls i en harmonia amb closes i conreus, i moltes persones conveïnes seves, van ser també la força motriu que generà la producció literària, pletòrica de recursos del nostre poeta, cronista i dramaturg. Us convidem, doncs a iniciar aquest itinerari a través de fragments escollits de la seva obra. Hi podreu degustar la rica varietat de recursos expressius, fruit del seu enginy i del profund coneixement que tenia de la llengua, tant en l'àmbit dels seus usos orals com en el de les seves arrels clàssiques.

Tant de bo que aquesta petita guia, que s'incorpora a la col·lecció endegada per la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada – Carles Fages de Climent, ajudi a aconseguir que els visitants de la vila i els seus encontorns puguin, així, assaborir-ne tot el valor, alhora que també l'exquisidesa dels textos del poeta empordanès per excel·lència.